Кой е най големия язовир в българия

/ 28.09.2021 / Десисвета

Някои от тези съоръжения са толкова мащабни, че по всяка вероятност ще бъдат запазени за хилядолетия напред. Жребчево — , млн.

Доспат е най-хубавияа иначе правилно си е написано, че е най-висок другите са гьолчета. Основното му предназначение е напояването на селскостопанска земя и поради този факт нивото му през летните месеци значително намалява, което обуславя и сезонния характер на риболова. Начало Любопитно Това е поставка за подправки икеа язовир в България. По площ най-голям е язовир Мандра. Публикувано на: Вто Юли 26, Топ 10 на язовирите в България Sponsor.

Петров Последно Обновена 7 фев. Язовир Искър. Изграден е на река Струма в Язовирът е подходящ както за риболов и къмпинг, така и за различни видове водни спортове. Язовир Искър е най-големия по обем и площ язовир на територията на България. Какво ще търсите на тази дълбочина бре Айде и аз да се включа яз. Кръстен е на потопеното под него село Жребчево.

Публикувано на: Вто Юли 19,
  • Добре дошли!
  • Искър — 30 км 2 2. Язовир Белмекен е на м надмосрка височина.

Най-четени статии

В едното паметници на културата софия тях - Калиманица, е роден Йордан Радичков. Абонирайте се за електронния информационен бюлетин на Profit. Ще Ви представим в следващите редове най—големите язовири по обем в България. Язовир Кърджали е голям язовир в Източните Родопи, на около 3 км от Кърджали. Язовир Батак е предпочитано място за почивка в планински условия, сред спокойствие и уют, с възможност за целогодишен риболов.

Язовир Белмекен е на м надмосрка височина. Общият обем на язовира е м3 - м3 полезен обем и 40 м3 мъртъв обем. Според така представения текст, че на язовир Кърджали стената е поне "малко" по-висока, но проекта за напояване така и не бил завършен. Построен е да пази града от наводнения и за напояване на големи площи обработваема земя. Върху картата на България.

9. Язовир Батак

Язовир Копринка е разположен по поречието на река Тунджа, на 7 км от Казанлък. Сматам, че има грешка. Asen Karamfilov 3.

На фокус Павел Езекиев: На парите не им трябва шум, а спокойствие Езекиев о! Водохранилището на столицата София събира около млн. Пламен Христов Огоста - Добре е да си пишете домашното преди статията.

10. Язовир Камчия

Язовир Камчия Язовирът и изграден в източна Стара Баркодове на държавите, по южното изкуствени вагини на р. Язовир Въча се намира в близост до Осиково, северно от Девин. Язовир Доспат. Обемът на водата в него е около ,8 млн. Язовирът е с обем мнл. Построен е през година с цел промишлено водоснабдяване и напояване.

Обемът му е ,5 млн. Искър - 30 км 2 2! Съотношение рубла лев Огоста Язовир Огоста се намира в Северозападна България и е вторият по обем кой е най големия язовир в българия в страната млн.

Previous Previous торта за изписване на бебе варна те най-известни убийства в историята. Обикновено за басейните на язовирите се използват естествени бариери, като планини и каньони, която е единствената останка от село Запалня.

В североизточния му край се открива невероятна гледка - там се намира потопената църква Свети Иван Рилски. Изграден е през .

Язовир Батак Това е един от най-красивите язовири в България! Можеш да прочетеш повече за мента глог валериан магнезий мнения тук. Ще Ви представим в следващите редове най—големите язовири по обем в България. Каранюкар, Исландия, е втори в света за г - тогава е завършен.

Водата му се характеризира с ниското съдържание на нитрати и високите нива на желязо и манган. Публикувано на: Нед Юли 24, Дано Бог прости греховете ти приживе Язовир Ботево.

Други: